Videokooste luontovuoteni 2018 linnuista – Näe mm. harjalintu, merikotka, ruisrääkkä ja sepelrastas
Tämänkertaisella videokoosteella menneestä luontovuodestani 2018 on yhteensä 83 videolle kuvaamaani lintulajia, jotka nähdään pääosin siinä järjestyksessä, kuin ne ensimmäisen kerran tuona vuonna kuvasin. Näin toimimalla toivon suomalaisen luonnon vuotuisen kiertokulun tulevan mahdollisimman hyvin esille erilaisine sääilmiöineen.
Myös videoiden äänet ovat samalta vuodelta, lähes kaikki autenttisia, kuvaustilanteissa taltioituneita. Kustakin lajista videolla on vain yksi otos, jolla kyseistä lajia voivat edustaa niin eri-ikäiset kuin myös kumpaa tahansa sukupuolta edustavat yksilöt tekemässä erilaisia – toivottavasti – mielenkiintoisia asioita. Lisäksi lajia videokoosteella voi edustaa niin yksittäinen lintu kuin useamman linnun ryhmä tai parvi.
Suurin osa videolla nähtävistä lajeista on aivan tavallisia Suomessa tavattavia lajeja, useita Pohjois-Savossa harvemmin paikallisina tavattuja lajeja kuten harjalintu, kyhmyjoutsen, merikotka ja sepelrastas.
Täysin uutta videokoosteessa on se, että kunkin lajin nimi kerrotaan videolla kolmella erikielisellä tekstillä (suomeksi, englanniksi ja latinaksi).
Pääosin videolla nähtävät linnut on kuvattu muun kuvaustoiminnan ohessa muutamalla kuvausreviirini tärkeimmällä kuvauspaikalla, suurin osa kuitenkin Suonenjoella. Useita lintuja on kuvattu myös Rautalammilla ja yksi – kyhmyjoutsen – Vesannolla.
Kaksi linnuista – maakotka ja nuolihaukka – sen sijaan poikkeavat kaikista muista siinä, että ne molemmat olivat jonkin aikaa hoidossani ennen kuin vein ne Heinolan lintutarhaan ammattilaisten hoitoon. Videolla nähdään marraskuussa 2017 kiinni ottamani nälkiintyneen maakotkan vapautus Heinolassa huhtikuussa 2018. Nuolihaukka sen sijaan on vielä tällä hetkellä Heinolassa ja odottaa myöhemmin keväällä koittavaa paluuta luontoon.
Koska en ole mitään kuvauslajeja erityisesti jahdannut tätä videokoostetta varten, se on johtanut siihen, että kuvaamistani lajeista puuttuu tänä vuonna yllättäen niinkin yleinen laji kuin sinitiainen. Sitä ei vain sattunut millään kuvauspaikoistani juuri näkymään. Ei ainakaan sopivalla kuvausetäisyydellä.
Aiemmat vuosikoosteet näet seuraavista linkeistä: 2017 2016 2015
1 Comment
Martti Rytkönen
Olli.olet tehnyt suurtyön. Video on mahtava juttu. Tulivain mieleeni,käytyäni keskiv.6.3.tutustumassa Oodiin,jotta sellaisessa paikassa voisi pyörittää Sinun videotasi non,stoppina. Tietysti korvausta vastaan.
Terv.Martti R