”Miten voi olla mahdollista, että vaikka kävelee mihin suuntaan tahansa ja kuinka kauan tahansa, kauniille rakennuksille ei näytä tulevan loppua.”
Suurin piirtein noin kuului matkaseurueeseeni kuuluneen herrasmiehen yllättynyt kommentti Itävallan pääkaupungista.
Wienissä todella on paljon arkkitehtonisesti kauniita ja patsain koristeltuja vanhoja rakennuksia. Jopa enemmän kuin hyvin tuntemassani ja rakastamassani Pariisissa. Valokuvaavalle turistille Wien on kuitenkin ongelma, sillä kaupungista puuttuu lähes kokonaan se avaruus ja suuret aukiot, jotka ovat niin tyypillisiä Pariisille. Niinpä rakennuksien saaminen kuviin kokonaisina on kaupungissa lähes mahdottomuus. (more…)
Slovakian pääkaupunki Bratislava on kuin tehty kiireiselle turistille, sillä suurin osa mielenkiintoisista vanhoista rakennuksista keskittyy aivan Tonavan rannalla sijaitsevaan vanhaankaupunkiin. (more…)
Viikko sitten suunnistin kaikessa hiljaisuudessa pikavisiitille Keski-Europpaan. Ensimmäinen tutustumiskohde oli historiallinen Budapest, jonka kauneudesta olin kuullut paljon puhuttavan.
Eivätkä ylistävät puheet olleet olleet tuulesta temmattuja, sillä tuo Tonavan kahtia jakama kaupunki oli tosiaan käymisen arvoinen kohde. Vahinko vain aikaa kaupunkiin tutustumiseen oli vain kaksi päivää, joten kovin syvällistä kuvaa kaupungista ei tuona aikana ehtinyt muodostumaan.
Tämä oli tietenkin odotettavissa, eikä siitä ollut edes mitään haittaa, sillä käynti kaupungissa oli tarkoitettu tiedusteluretkeksi mahdollisia pidempiä Budapest-vierailuja varten.
Kahdessa päivässä selvisi, että kaupunki oli täynnä komeita mahtipontisia Itävalta-Unkarin suuruuden ajalta peräisin olevia rakennuksia. Tarkemmin ehdin kuitenkin tutustua vain Pyhän Tapanin basilikaan, jossa kävin kahteen eri otteeseen ihailemassa sen kauniita kirkkomaalauksia, upeita patsaita ja värikkäitä lasimaalauksia.
Unohtamatta tietenkään kirkossa säilytettävää balsamoitua kättä, jonka uskotaan olevan pyhän Tapanin oikea käsi. Olisin kovin mielelläni pudistanut tuota kuuluisaa onnea tuovaa pyhää kättä, mutta valitettavasti se ei käynyt päinsä, koska sitä säilytetään lukkojen takana kauniissa kirkonmuotoisessa lasisessa astiassa. (more…)
Eilen vietin useita tunteja Suonenjoen Iisveden venesataman saapuneiden joutsenten elämää seuraten. Parhaimmillaan pienessä sulassa joutsenia oli 12 kappaletta, joista suurin osa pariintuneita lintuja. Linnut olivat kuitenkin sen verran kaukana, että etenkin päivällä keskityin kuvaamaan vain videoita. Voitte vain kuvitella millaisen keväisen konsertin noin suuri torvisoittokunta parhaimmillaan sai aikaiseksi! (more…)
Kävin muutama päivä sitten ensimmäistä kertaa useampaan viikkoon Tyyrinvirralla.
Pitkä tauko edellisen kerran jälkeen johtui yksinkertaisesti siitä, etteivät joella talvehtineet laulujoutsenet enää tarvinneet ruoka-apuani, sillä vedenkorkeuden laskettua ja valoisuuden lisäännyttyä joella kyllä olisi riittävästä ravintoa.
Vaikka viime päivät ovat olleet kylmiä, kevään läheisyys ja oli sekä nähtävissä että kuultavissa: (more…)