Arkisto: Jun 2011

  1. Rengastamaton kirjekyyhkykö puluparvessa?

    1 Kommentti

    mustavalkoinen viestikyyhky, kirjekyyhky Viereisen kuvan avulla yritän saada selville, onko  Suonenjoen Iisveden  puluparvessa oleva lintu  rengastamaton mustavalkoisen alalajin kirjekyyhky. 

    Kirjekyyhky tunnetaan myös nimellä viestikyyhky. Kuvaa klikkaamalla näet sen suurempana.

    Kesykyyhky sen ei pitäisi olla, koska kuvan linnulla on vaalea nokka ja keltainen silmärengas, jotka molemmat kesykyyhkyltä käsittääkseni puuttuvat. Kirjekyyhkyllä nämä ominaisuudet ovat. Samoin kesykyyhkyn ja kirjekyyhkyn alkuperäislajilla, kalliokyyhkyyllä, nämä ominaisuudet voivat löytyä, kuten kuva Tarsiger.com‘in sivustolla osoittaa.

    P.s. Myöhemmin selvisi, että kyseessä oli kuitenkin tavallinen kesykyyhky.

     

     

  2. Haapana luontoVALOkuvaajan paratiisissa.

    Kommentoi
    Naapana torkkuu

    Naapana torkkuu

    On olemassa kuvauspaikka, jota en kenenkään kanssa vaihtaisi mistään hinnasta:

    Suonenjoen jätevedenpuhdistamo.

    Vaikka paikka on hiljentynyt linnustoltaan 90%, se silti pystyy tarjoamaan minulle sen valo- ja värimaailman, jonka olen sieltä jo vuosien ajan onnistuneesti löytänyt. (more…)

  3. Kattohaikara nautti kastemadon lupiinikedolla.

    2 Kommenttia kattohaikara syö kastemadon

    Ihmeiden aika ei vielä olekaan ohi:

    Pääsin viikko sitten kuvaamaan Rautalammille päivän vierailulle tullutta harvinaista Suomen linnustoon kuulumatonta kattohaikaraa, jota tavataan maassamme vain jokakesäisenä harhailijana.

    Valitettavasti vain sain tiedon asiasta erittäin myöhään, joten ehdin paikalle vasta melko myöhään illalla. Tämä merkitsi tietysti vähäistä valon määrää. Kaiken lisäksi lintu ei loppujen lopuksi viihtynyt kauan kuvattavana vaan painui yöpuulle jonnekin.

    Onni oli kuitenkin myötä enemmän kuin ruhtinaallisesti ja onnistuin saamaan useita hyviä kuvia à la Olli eli siis sellaisia, joissa on muutakin katseltavaa kuin itse lintu.

    Hauskin kuvista on varmaankin viereinen kuva, jossa kattohaikara roikottaa nokassaan saalistamaansa isoa ja lihavaa kastematoa. Tätä kuvaa on rajattu voimakkaasti, jotta suuren linnun kookkaassa nokassa oleva matokin erottuisi.

     Seuraavat kuvat ovat puolestaan täysin rajaamattomia. Niistä voi hyvin päätellä kuinka lähellä tätä suurta jo komeaa lintua parhaimmillani olin. (more…)

  4. Tuijottava kalatiira ja kangaskiuru.

    1 Kommentti

    kalatiira-2011-7342 Eilen illalla kävin pikaisesti vakiopaikoikoillani ilman suurempaa menestystä.

    Kesäkotini Suonenjoen vedenpuhdistamo on menneistä vuosista huomattaavasti hiljentynyt, mutta jotain elämää siellä kuitenkin on: viisi hautovaa kalatiiraa, yksi hautova naurulokki ja yksi pikkutyllipari suunnittelee perheen perustamista.

    Pikkutyllit olen toistaiseksi rauhoittanut, koska on vaikea enää löytää niistä mitään uutta kuvattavaa; olenhan käyttänyt pelkästää tämän lajin kuvaamiseen useampia kesiä. (more…)

  5. Metsäjänis vastavaloon – Tuloksena valkokauluksinen jänis sekä jäniksen valosiluetti.

    Kommentoi
    Valkokauluksinen metsäjänis.

    Valkokauluksinen metsäjänis.

    Toissa iltana pääsin ensimmäistä kertaa yrittämään yhtä ideaani – kuvaa jäniksestä siten, että sen ääriviivat hohtaisivat kuin aura, sädekehä, sen ympärillä.

    Mutta koska hyvään savolaisuuteen – vaikka olenkin vain puoleksi savolainen – kuulu asioiden verbaali vitkuttelu, näytän ensin hauskan kuvan, jonka syntyi aivan vahingossa. (more…)

  6. Sirittäjä kuusikossa – Itselleni aivan uusi kuvauslaji.

    Kommentoi

     

    Parina viime päivänä olen onnistunut ensimmäistä kertaa kuvaamaan sirittäjää (phylloscopus sibilatrix).

    Tämä pieni lintu on itselleni lähes täysin uusi tuttavuus, koska en ollut sitä koskaan aiemmin nähnyt.

    Kuva: Sirittäjä kuusen oksalla.

    Sirittäjä kuusen oksalla.

    Tässä ei sinänsä ole mitään ihmeellistä, koska en pidä itseäni varsinaisesti lintuharrastajana.

    Tällä tarkoitan sitä, että en väkisin yritä kasvattaa lajivalikoimaani. Mieluummin metsästän kauniita kuvia tutuista ja monesti kuvaamistani lajeista tutuissa ja hyvin tuntemissani kuvausympäristöissä kuin haen uusia lajeja itselleni vieraissa kuvausympäristöissä. (more…)

  7. Pikkulepinkäinen ja huuhkajavuoren emohuuhkaja.

    Kommentoi
    Kuva: Huuhkaja tarkkailee kuvaajaa kuusesta.

    Huuhkaja tarkkailee kuvaajaa kuusesta.

    Kävin toissapäivänä huuhkajavuorellani katsomassa tarjoutuisiko tilaisuus kuvata myös emoa. Tällä kertaa onni suosi rohkeaa ja emo tuli vastaanottamaan minua jo hyvän matkaa ennen varsinaista pesäpaikkaa.

    Ilmeisesti se halusi toisaalta pitää minua silmällä, toisaalta saada huomioni kiinnittymään itseensä pesän sijasta. Viimemainitussa asiassa sen toiminta oli kuitenkin turhaa, sillä enhän edes aikonut enää käydä katsomassa poikasia niiden pesällä välttääkseni niiden häiritsemistä. (more…)

  8. Kuinka pieni rusakonpoikanen päätyi autoni alle – Kuvitettu tosi tarina lapsille ja lapsenmielisille.

    Kommentoi
    Kuav: Rusakonpoikanen yrittää piiloutua.

    Rusakonpoikanen yrittää piiloutua.

    Olipa kerran ihan pieni rusakonpoikanen, vain hiukan kissanpoikaa suurempi.

    Eräänä kesäiltana rusakonpoikasen ollessa juuri syömässä ilta-ateriaansa vyöryi suuri ja pelottava kuvakoni suuresta maailmasta aivan rusakonpoikasen vierelle.

    Niin suuresti rusakonpoikasta pelotti, että se painautui maahan mahdollisimman matalaksi tehdäkseen itsensä entistäkin pienemmäksi.

    Kun mitään pahaa ei kuitenkaan tapahtunut, ruskonpoikanen rohkaistui ja kohottautui varovasti ylös (more…)